Resultaten voor informatie over beugelbehandelingen

Informatie over de mogelijkheden van een beugelbehandeling Roelofs Orthodontistenpraktijk.
Orthodontische behandeling Beugels, behandeling en beugel s.o.s. Informatie voor de patiënt Aanmelden, kosten en info over de rekeningen. Informatie voor de tandarts Indicatie, aanmelding en overleg. Uw afspraak bekijken Bekijk wanneer u een afspraak heeft. Bestaande afspraak wijzigen U kunt hier uw afspraak maken/wijzigen.
seo
Consumenten onvoldoende geïnformeerd over beugelbehandeling Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Nieuws In tegenstelling tot beweringen van orthodontisten zeggen consumenten door hun orthodontist of tandarts niet goed geïnformeerd te worden. Gepubliceerd op: 26 april 2015. Het gaat dan over informatie met betrekking tot de verschillende behandelingsmethoden, typen beugels met bijbehorende prijskaartjes.
SEO
Beugel.
Bron: KNMT en NVvO. Beeld mede mogelijk gemaakt door Orthodontie Merwestein. Allesoverhetgebit.nl maakt gebruik van cookies met als doel de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren. Wil je meer informatie over de cookies die wij plaatsen? Bekijk dan onze voorwaarden.
seo nest
Informatie over beugels Orthodontisten MeppelOrthodontistenpraktijk Meppel.
Een antwoord op de meest gestelde vragen kunt u vinden op de website orthodontist.nl en allesoverhetgebit.nl. Informatie verschillende beugels. Tonghek vast vaste. vaste retentie, spalk. Schrijf je hier in voor een behandeling. Op eigen initiatief of op advies van uw tandarts.
Beugel tandheelkunde Wikipedia.
Beugels moeten regelmatig door de orthodontist worden bijgesteld en/of aangepast. Beugelbehandelingen duren meestal zo'n' anderhalf tot drie jaar. Als de beugel juist geplaatst is kun je de eerste drie dagen problemen hebben met eten en eet je beter papjes om geen pijn te hebben. Hoofdtypen beugels bewerken. Uitneembare apparatuur bewerken. Deze beugels zijn van kunsthars en kunnen door de patiënt zelf uit de mond worden genomen. Er zijn drie soorten.: de plaatbeugel, deze bevindt zich om het onder of bovengebit.; de activator, een vrij grote kunstharsbeugel die zowel om als tussen het onder en bovengebit loopt. De activator wordt ook wel blokbeugel genoemd en. de doorzichtige / onzichtbare beugel, clear caps, invisalign deze bestaat uit een behandeling van plastic hoesjes die over de tanden en kiezen geschoven worden.
Beugelbehandelingen orthodontics.nl.
Persoonlijke online informatie. volwassenen en beugels. Er bestaan heel veel verschillende beugels. In de orthodontische praktijk noemen ze dat apparatuur. Er zijn binnen en buitenbeugels en bij de binnenbeugels wordt er weer een onderscheid gemaakt tussen uitneembare en vastzittende beugels.
Orthodontisten geven patiënt onvoldoende informatie over beugelbehandeling.
Ook uit een recent rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit NZa blijkt dat de omzet van orthodontisten niet is gedaald, ondanks een fikse tariefsdaling 32 procent. Uit eerder onderzoek van De Monitor bleek al dat de drie grootste zorgverzekeraars Achmea, VGZ en CZ zagen dat beugelbehandelingen langer werden en de materiaalkosten toenamen. De Consumentenbond stelt dat de resultaten van de enquête de argumenten van de orthodontisten voor de kostenstijging ontkrachten. Volgens orthodontisten kiezen mensen bewust voor mooiere en dure beugels. Sandra de Jong van De Consumentenbond.: Nu blijkt dat er voor de meeste patiënten helemaal niets te kiezen valt. Zeventig procent van de patiënten zegt helemaal geen informatie te krijgen over de beugelbehandeling.
Tandheelkunde Röntgenstraling bij beugelbehandelingen kan omlaag mijn-bsl.
Veel kinderen krijgen beugels en voor die beugelbehandelingen worden röntgenfoto's' gemaakt. Per jaar zijn dat heel veel foto's' en al die foto's' verhogen het risico op het ontstaan van tumoren een klein beetje. Al die kleine risicos bij elkaar opgeteld, worden uiteindelijk een reëel risico. Daarom is het belangrijk om foto's' met zo min mogelijk straling te maken. Hoogeveen onderzocht voor zijn promotie twee hulpmiddelen die de dosis voor de beugelpatiënt bij een röntgenfoto van de zijkant van het gezicht, kunnen verlagen. De eerste was een schildje dat het gebied boven de schedelbasis afschermt van straling, daar waar geen diagnostische informatie te vinden is.
Bovend'Eerdt' praktijk voor orthodontie.
Soms zijn er meerdere beugelbehandelingen mogelijk. Samen met de orthodontist zijn dan de verschillende mogelijkheden besproken, en heb je samen de beste optie gekozen. Ook kan het nodig zijn om tijdens je behandeling verschillende beugels, tegelijk of na elkaar, te gebruiken. Soorten beugels: uitleg instructies. Hieronder vind je een korte uitleg over de meest gebruikte beugels in onze praktijk. Voor en tijdens de plaatsing van je beugel krijg je persoonlijke uitleg over de beugel, poetsinstructies en praktische tips over hoe je met je beugel moet omgaan.

Contacteer ons